FINT FYLLD LAXFILÉ MED LYXIG POTATIS 4 PORT

Previous

19 SmartPoints


75 g getost

4 bitar laxfilé 

1 dl cashewnötter

2 msk grovhackad färsk timjan

2 msk flytande honung

1/2 tsk chiliflakes

salt & peppar


Örtig Potatisbädd :

600 g fast potatis

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 liten röd paprika

3 plommontomater 

1 tsk olivolja

15 oliver 

1 tsk rivet citronskal

1 dl vitt vin

3 dl fiskbuljong

1 dl hackade örter,tex timjan och persilja


Laxfile

Ugn 200°

Skär ett snitt i varje laxbit men inte helt igenom

Dela getosten i 4 bitar och fördela i snitten

Hacka böterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna tills de fått lite färg

Blanda ner timjan och honung som fördelas över laxen

Krydda med salt,peppar och lite chiliflakes

Skala potatisen och skiva den tunt

Hacka lök och vitlök

Finstrimla paprikan och klyfta tomaterna

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått en fin färg

Salta och peppra

Blanda varsamt ner lök,vitlök,paprika,tomat,oliver och det rivna citronskalet

Låt det fräsa med i ca 5 min under omrörning

Häll på vinet och buljongen

Låt koka i 5-8 min

Salta och peppra

Blanda ner örterna och låt det svalna

Lägg potatisblandningen i en lättsmord eldfast form och placera laxen ovanpå

Ställ in formen i ugnen och låt det stå 25-30 min

Servera