CONFITERAD LAX MED PICKLAD GURKA 12 PORT

13 SmartPoints

900 g laxfile

1 tsk salt

250 g klarifierat smör

Picklad Gurka:

1 gurka

1/2 dl ättiksprit 12 %

2 msk strösocker

1 tsk salt

1 röd finhackad urkärnad chili

1 dl sesamfrön

färsk mynta

Confiterad Lax Med Picklad Gurka (Finns I Arla Köket Blad Våren 2016 Sid 4) (1 av 1)

Ugn 100°

Ta bort skinnet på laxen och dela i 12 lika stora bitar

Lägg laxbitarna i en ugnsäker form och salta

Klicka smöret över laxen och täck med plastfolie

Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills laxen har en innertemperatur på 50°

Vispa ihop ättiksprit,socker och salt i en skål

Skala och kärna ur gurkan samt tärna den i små bitar

Lägg gurkan och chilin i skålen med lagen

Låt stå ca 15 min innan servering

Ta upp laxen och vänd den i sesamfröna

Lägg laxen på ett fat samt garnera med picklade gurka och mynta