THAI CHICKEN MEATBALLS 4 PORT

11 SmartPoints

900 g kycklingfärs 5 %

2,3 dl riven zucchini med vätskan urpressad

1 msk fisksås

0,5 dl fint hackad grönlök

2 msk finhackad basilika

2 tsk riven ingefära

1 riven vitlöksklyfta

1 tsk red curry paste

2 msk lätt kokosmjölk

1 nypa chiliflakes

1 tsk smör

Sås:

4 dl lätt kokosmjölk

3 msk tomatpuré

1 tsk red curry paste

1 tsk fisksås

1 nypa chiliflakes


Thai-Chicken Meatballs (finns på pinterest i ipad

Blanda ingredienserna till färsen i en skål och mixa väl med händerna

Rulla 28 köttbullar och lägg dom åt sidan

Blanda ingredienserna till såsen i en annan skål

Smörj in en stekpanna med smöret och låt den bli varm

Stek köttbullarna 2-3 min tills dom fått färg

Häll i såsen i pannan och sänk värmen till medium

Låt det småputtra i 15 min utan lock

Garnera med koriander och grönlök