11 SmartPoints
900 g kycklingfärs 5 %
2,3 dl riven zucchini med vätskan urpressad
1 msk fisksås
0,5 dl fint hackad grönlök
2 msk finhackad basilika
2 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk red curry paste
2 msk lätt kokosmjölk
1 nypa chiliflakes
1 tsk smör
Sås:
4 dl lätt kokosmjölk
3 msk tomatpuré
1 tsk red curry paste
1 tsk fisksås
1 nypa chiliflakes
Blanda ingredienserna till färsen i en skål och mixa väl med händerna
Rulla 28 köttbullar och lägg dom åt sidan
Blanda ingredienserna till såsen i en annan skål
Smörj in en stekpanna med smöret och låt den bli varm
Stek köttbullarna 2-3 min tills dom fått färg
Häll i såsen i pannan och sänk värmen till medium
Låt det småputtra i 15 min utan lock
Garnera med koriander och grönlök