PIRI-PIRI KYCKLING 4 PORT

6 SmartPoints

600 g kycklingfilé   

Sås:

1 msk olivolja

1 tärnad morot

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

2 hackade piri piri´s

1 1/2 msk riven färsk ingefära

1 burk kokosmjölk (lätt) ca 400 ml

1 tsk paprikapulver

1 tsk salt

Topping:

70 g färsk spenat

kärnorna från 1/2 granatäpple


Gratäng

  Placera kycklingen i en ugnsfast form

  Fräs moroten och löken i oljan ca 3 min

  Häll i resten av ingredienserna och låt det koka upp

  Sjud tills moroten har mjuknat 

  Mixa med en stavmixer tills det har en slät konsistens

  Häll allt över kycklingen och kör in i ugn 20 min på 200°

  Lägg på spenat & granatäppelkärnorna

  Servera med ris