KYCKLINGSPETT MED STICKY RICE 4 PORT

Previous

18 SmartPoints


500 g kycklingfärs

400 ml lätt kokosmjölk

0,75 dl ströbröd

2 tsk majsstärkelse

1 röd finhackad chili

1 riven vitlöksklyfta

0,5 tsk salt

0,5 msk kinesisk soja

0,25 dl salta jordnötter

200 g frysta edamebönor med skal

Flingsalt

Sticky Rice:

2 dl jasminris

Resterande kokosmjölk

1 dl vatten

1 tsk strösocker

0,5 tsk salt

1 tsk majsstärkelse

50 g riven färsk ingefära

Jordnötssås:

1 dl salta jordnötter

1 dl vatten

1 tsk strösocker

1 finriven lime och saften

Salt

spett

Ugn 200°

Rör ihop 1 dl av kokosmjölken med ströbröd,majsstärkelse,chili,vitlök och salt

Blanda med färsen till en jämn smet

Kläm fast smeten på 8 spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper

Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter

Stek i övre delen av ugnen i ca 15 min tills innertemperaturen är 70°

Vänd spetten efter halva tiden

Sticky Rice:

Blanda ris,resterande kokosmjölk,vatten,socker och salt i en kastrull

Vispa i majsstärkelsen

Pressa i saften från den rivna ingefäran 

Koka upp och sänk värmen

Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen och ta bort locket under de sista minuterna

Mixa jordnötterna,vatten,socker och lime till en krämig sås

Smaka av med salt

Värm såsen vid servering

Värm edamebönorna enligt anvisning på förpackning och servera med flingsalt