CHICKEN TIKKA MASALA MED NAANBRÖD 4 PORT

21 SmartPoints

500 g kycklingfilé

3 tsk spiskummin

1 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

1 kanelstång

1 gula lökar

1 kruka koriander

1 röd paprika

2 msk smör & rapsolja

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk riven ingefära

1 burk krossade tomater

1 dl matlagningsgrädde 15%

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

16 SmartPoints

Naanbröd:

7 dl vetemjöl,1 msk bakpulver,1 tsk salt,1 dl vatten,2 dl naturell yoghurt 10 %,1 ägg,1 msk smält smör,1 riven vitlöksklyfta,1 tsk rostade spiskumminfrön,1 tsk kumminfrön,flingsalt

2 SmartPoints

Asiatisk Yoghurtdip:

2 dl matyoghurt 8 %

3 kvistar färsk mynta

1tsk riven ingefära

1/2 tsk salt

Chicken tika masala med nan bröd (1 av 1)

Naanbröd:

Ugn 250°

Ställ in en plåt

Blanda mjöl,bakpulver och salt i en bunke

Blanda i vatten,ägg och yoghurt

Knåda detta till en smidig deg och dela degen i 7 bitar

Platta ut bitarna till ovala kakor

Pensla med smör blandat med vitlök

Strö över kryddorna och flingsalt

Lägg in ett par bröd i taget på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 6 - 8 min


Asiatisk Yoghurtdip:

Hacka myntan och blanda med yoghurten,salt och ingefära

Låt stå kallt


Skär kycklingen i bitar

Blanda kryddorna i en skål

Skala och skär löken i tunna skivor och skär paprikan i bitar

Ta bort bladen från koriandern och hacka stjälkarna

Stek lök och paprika i smör & rapsolja till de är mjuka

Häll i kycklingen,vitlök,ingefära och kryddblandningen

Stek detta 5 min

Häll i de krossade tomaterna,grädde,korianderstjälkar,salt & peppar

Koka på svag värme 10 min

Rör ner matyoghurten

Strö över korianderblad och servera med asiatisk yoghurtdip,mango chutney,ris och naanbröd