MINIPAJ MED CHOKLADKRÄM 10 PORT


11 SmartPoints

Pajskal:

10 aluminiumformar

1/2 dl finhackad sötmandel

1/2 dl strösocker

1 msk kakao

1/2 dl milda culinesse

1 äggula

2 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl vispgrädde

150 g mörk/vit choklad

1 ägg

1 dl kesella 10 %

1 tsk vaniljsocker

Garnering:

marängkross

Blanda ihop mandel socker kakao,smör,äggula och mjöl i förhand (matberedare)

Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter

Sätt ugnen på 200° forma degen till en rulle och skär den i 10 lika stora bitar

Tryck ut degen i smorda formar grädda kakorna i 10 minuter

Vispa grädden lätt och ställ den kallt 

Bryt chokladen i bitar och låt den smälta på mycket svag värme i en kastrull

Låt sedan chokladen svalna något 

Vispa upp ägget och blanda det med den smälta chockladen

Rör sedan ner ett par par msk av den vispade grädden i chokladröran rör därefter ner resten av chokladen

Blanda till sist ner kesella och vaniljsocker fyll de kalla formarna med kräm och dekorera med krossade maränger