KLADDKAKA MED KINAPUFFAR & KOLAKRÄM 12 PORT

26 SmartPoints


22-24 cm form med avtagbara kanter

4 ägg

5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

4 dl strösocker

2 dl vetemjöl

150 g smält smör

1 nypa flingsalt

1/2 burk karamelliserad mjölk

Garnering:

200 g mjölkchoklad

1/2 dl vispgrädde 40 %

150 g kinapuffar röda snacks

Kladdkaka Med KinaPuffar Och Kolakräm(finns i iPad.receptmapp) (1 av 1)

Ugn 175°

Smält smöret och låt det svalna lite

Rör ihop ägg och socker

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten

Häll sedan i smöret

Smöra och bröa formen

Fördela smeten i formen och klicka i den karamelliserade krämen

Kör in i ugnen i 25-30 min

Den ska fortfarande vara lite lös i mitten

Ta ut den från ugnen och låt stå minst 4 tim men gärna över natten

Värm upp grädden i en gryta och bryt ner chokladen

Rör om tills det blir lent

Ta bort grytan från plattan och låt det svalna lite innan du häller i kinapuffarna

Bred pufflagret över kladdkakan och låt det svalna i kylen

Servera med färska bär och lite grädde