KLADDKAKA MED DAIMGRÄDDE 15 PORT

19 SmartPoints

Kladdkaka:

200 g mörk choklad

2 dl milda culinesse

4 ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 krm salt

Daimgrädde:

2,5 dl vispgrädde

1,5 msk kakao

1,5 msk florsocker

2 st förpackningar dubbeldaim

Kladdkaka med daimgrädde


Ugn 200°

Gör gärna kladdkakan dagen innan den ska serveras och låt stå i kylen över natten

Smörj en rund bakform ca 22 cm med lite smör

Värm milda i en kastrull samt bryt ner chokladen i bitar och smält sakta i kastrullen

Blanda till en jämn smet och låt svalna lite

Vispa ihop äggen med sockret och rör ner i chokladsmeten

Blanda mjölet & salt som rörs ner i smeten till en jämn massa

Häll smeten i formen och kör in den i ugnen i nedre delen av ugnen ca 15 min

Låt den svalna helt och sätt in den i kylen över natten


Daimgrädde:

Lossa kladdkakan ur formen

Vispa grädden luftigt fluffig tillsammans med kakao & florsocker

Krossa daimen grovt och kör ner det i grädden

Bred grädden ovanpå kladdkakan strax innan servering och dekorera med krossad daim