19 SmartPoints
Kladdkaka:
200 g mörk choklad
2 dl milda culinesse
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Daimgrädde:
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 st förpackningar dubbeldaim
Ugn 200°
Gör gärna kladdkakan dagen innan den ska serveras och låt stå i kylen över natten
Smörj en rund bakform ca 22 cm med lite smör
Värm milda i en kastrull samt bryt ner chokladen i bitar och smält sakta i kastrullen
Blanda till en jämn smet och låt svalna lite
Vispa ihop äggen med sockret och rör ner i chokladsmeten
Blanda mjölet & salt som rörs ner i smeten till en jämn massa
Häll smeten i formen och kör in den i ugnen i nedre delen av ugnen ca 15 min
Låt den svalna helt och sätt in den i kylen över natten
Daimgrädde:
Lossa kladdkakan ur formen
Vispa grädden luftigt fluffig tillsammans med kakao & florsocker
Krossa daimen grovt och kör ner det i grädden
Bred grädden ovanpå kladdkakan strax innan servering och dekorera med krossad daim