THE JC BURGER 4 PORT


21 SmartPoints

1 gul lök

2 msk olivolja

2.25 dl vetemjöl

1 msk salt

1 tsk svartpeppar

1 tsk paprika

600 g nötfärs 10 %

4 hamburgerbröd

60 g blåmögelost

60 g mozzarella 21 %

Tomater

Skivad saltgurka

Sallad

Sås:

3 msk ketchup

2 msk lättmajonäs

1 msk hackad smörgåsgurka

1 msk inlagd syltlök

1 tsk sriracha chilisås

The JC Finns i ipad


Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål

Strimla 1/2 lök och fritera i oljan tills den blir karamelliserad

Skär den sista halva löken väldigt tunt till ringar och torka av fukten på löken med papper

Lägg salt,mjöl,peppar & paprika i en bunke och blanda lökringarna med detta

Blås bort den överflödiga blandningen från lökringarna och lägg lökringarna i fritösen med oljan till dom blir gyllenbruna

Lägg lökringarna på lite papper så dom kan rinna av sig

Forma 4 hamburgare som ska kryddas med salt och peppar

Placera burgarna på grillen och lägg på osten när dom börjar bli klara

Rosta hamburgerbröden

Bred på såsen på bröden samt lägg på tomaterna och resten av ingredienserna

Servera