SURF´N TURF 4 PORT

7 ProPoints

600 g oxfilé 

4 skivor bacon

persilja

gräslök

8 st färska skalade räkor

4 msk grillolja

salt & peppar

22 SmartPoints

Bearnaisesås:

150 g smör

1 msk finhackad gul lök

5 krossade vitpepparkorn

1 msk finhackad färsk dragon

3 msk vitvinsvinäger

3 msk vatten

3 äggulor

salt

14672639428 a6a262f1e4 b

Vira bacon runt oxfilé

Bearnaisesås:

Smält smöret och låt det stå några min

Lägg lök,krossade pepparkorn,dragonvinäger och vatten i en kastrull

Låt detta sjuda tills hälften av vätskan återstår

Sila ned vätskan i en kastrull

Ställ kastrullen i ett vattenbad och tillsätt gulorna

Vispa tills såsen tjocknar

Ta ur vattenbadet och vispa smöret i en tunn stråle tills det blir en majonäsliknande sås

Krydda


Pensla köttet med grilloljan på båda sidorna

Placera bitarna på en het grill och grilla dem 2-3 min på varje sida

Krydda

Servera med en klick bearnaisesås,räkorna,persilja och gräslök på toppen