BLUE CHEESE BURGER MED KORIANDERKRÉME OCH TOMATSALSA 4 PORT

17 SmartPoints

600 g nötfärs 10 %

4 hamburgerbröd

5 g blåmögelost

4 salladsblad

Koriandercrème:

2 äggulor

2 tsk pressad citron

2 tsk dijonsenap

2 msk hackad koriander

1/2 dl rapsolja

salt

Tomatsalsa:

100 g cocktailtomater

1/2 röd chili

2 tsk pressad lime

2 tsk olivolja

salt

Halloumiburgare med koriandercreme finns i tidningen mat sid 76(1 av 1)

Lägg äggulor,citronsaft,dijonsenap och koriander i en matberedare och kör igång den

Häll i oljan droppvis under mixningen och mixa tills det blir en tjock kräm

Smaka av med saltet


Kärna ur och finhacka chilin samt klyfta tomaterna

Blanda tomater,chili,limesaft och olivolja

Smaka av med salt och låt det marinera en stund


Forma 4 st burgare av färsen och grilla dom samt grilla bröden tills dom får en fin färg

Sätt ihop burgaren med salsan och avsluta med att hälla på koriandercrème och ost

Servera